Heerlijk op het water, in de frisse lucht, bezig met je hele lijf. Binnenkort krijg je de gelegenheid kennis te maken met al deze aspecten van roeien. Op zaterdag 2 september 2017 start de Enschedese Roeivereniging Thyro weer met een basisroeicursus. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd. De cursus vindt plaats op dinsdag om 19:00 en zaterdagochtend om 10:00. Hij duurt 6 weken en kost  €100,-. De cursus wordt afgesloten met een examen op 8 oktober.

N.B. wegens de steeds vroeger invallende duisternis, zal de aanvangstijd gedurende de cursus worden vervroegd

Roeien is voor iedereen

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen. Thyro heeft een volledig aangepaste accommodatie en aangepast materiaal. Hierdoor kunnen mensen met een functionele beperking ook genieten van deze mooie sport.

Toertocht na afloop van de cursus

Op 15 oktober wordt er een afsluitende toertocht georganiseerd, op een nog te bepalen locatie. Voor mensen die net van de cursus komen is dat een perfecte gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Verder ervaar je tijdens zo'n tocht dat Nederland (en Duitsland!) prachtig is om roeiend vanaf het water te verkennen en maak je kennis met mede-clubleden. Zie het Nieuwsarchief voor impressies van eerdere toertochten.  

Roeivereniging Thyro

Thyro is een vereniging waar je kan wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kan maken of recreatief kan roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Voor meer informatie over de vereniging, zie elders op deze site.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatiebijeenkomst op zaterdagochtend 26 augustus om 11:00. Heb je nog vragen of weet je al zeker dat je mee wil doen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Copyright 2011 Start Derde Basis Roei Cursus najaar 2017. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator