Elk jaar biedt Thyro een aantal keren een cursus aan voor mensen zonder ervaring, die willen leren roeien. Tijdens deze cursus, de Basis Roei Cursus, worden u in een periode van zes weken in 10 à 12 lessen de beginselen van het roeien bijgebracht. Dit houdt dus in dat de cursus tweemaal per week plaatsvindt.

In principe wordt het roeien geleerd in een eenpersoonsboot, een zogenaamde skiff. Afhankelijk van de cursist en van het weer kan echter besloten worden om over te gaan naar een andere, stabielere boot. Het maximale aantal cursisten is tien, waarbij één instructeur normaal gesproken twee cursisten les geeft. 

De cursus wordt afgesloten met een examen, dat recht geeft op beperkt gebruik van het materiaal in een afgebakend wateroppervlak nabij de vereniging. 

Kennismakingsavond

Voorafgaand aan het begin van de cursus wordt er een kennismakingsavond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst, die ca. twee uur duurt, kunnen de cursisten kennis maken met de instructeurs en wordt er nadere informatie gegeven over de gang van zaken tijdens de cursus en over de vereniging.

In de winter

In de winter is het te koud en te vroeg donker om de cursus te organiseren. De eerstvolgende cursus start in mei 2019.

Voor meer informatie over de eerstvolgende cursus, ga naar BRC voorjaar 2019 of mail de instructiecommissaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Handig lesmateriaal, ter ondersteuning voor tijdens de cursus, vind je onder instructiemateriaal

Exameneisen Bevat tevens een overzicht van de gebruikelijke examentajecten

Copyright 2011 Basis roei cursus (BRC). Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator