Als cursist komt er tijdens de basisroeicursus heel wat op je af. Het is dan prettig om iets te hebben wat je thuis op je gemak nog eens kunt doorlezen. Je kunt de aanwijzingen van de instructeurs dan beter plaatsen en ook de komende les voor jezelf alvast voorbereiden, zodat je beslagen ten ijs komt. De volgende documenten zijn vanaf deze pagina te downloaden:

Een instructieboekje, met daarin een aantal praktische aanwijzingen om het roeien onder de knie te krijgen. Het instructieboekje is nog "under construction" maar voor de eerste lessen staat er al veel bruikbaars.

Een handleiding voor het aanleggen, een onderdeel dat bijna iedereen in het begin lastig vindt.

Een overzicht van bij Thyro gebruikte commando's

De Thyro Theorie Een humoristische introductie over de theorie van het roeien. Uit de beginjaren van de club, toen die nog een soort vriendenclubje was

Instructiefilmpjes speciaal voor de BRC, waarin alle aspecten van het roeien aan bod komen:

Instappen
Uitzetten
Roeien
Strijken
Noodstop
Rondmaken
Strijkend aanleggen
Halend aanleggen
Uitstappen

 

Op internet, met name op YouTube is verder veel nuttig instructiemateriaal over het roeien te vinden. Als voorbeelden hebben we de volgende filmpjes voor je uitgezocht.

Hoe het echt moet  Filmpje van een wedstrijdskiffeur tijdens een training. Zonder commentaar, maar bijzonder fraai gefilmd.

Hoe kom je terug in de skiff  Hoe je weer in de skiff komt na te zijn omgeslagen. Heel nuttig, maar de werkelijkheid kan bepaald anders zijn, zelfs onder de ideale omstandigheden waaronder het filmpje is gemaakt. Dat "that far oar is hard to get" (1:12) is nog voorzichtig uitgedrukt, weet ik uit eigen ervaring.

Copyright 2011 Instructiemateriaal. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator