Na de BRC kun je lid worden van de vereniging. Wanneer je besluit lid te worden, kom je in de Vervolg Roei Cursus (VRC). De VRC heeft als doel je kennis te laten maken met de totale breedte van de roeisport, de vereniging Thyro en haar leden.

Je wordt in overleg ingedeeld in een ploeg (een team). Samen met je ploeg en de coach spreek je af hoe vaak en wanneer jullie roeien. De meeste ploegen roeien tijdens zomertijd twee keer in de week: een keer in het weekend en een keer doordeweeks.  Wanneer het doordeweeks te donker wordt om te roeien, gaan sommige ploegen over op de ergometer of nemen deel aan crossfit. In je ploeg werk je verder aan je roeitechniek en doe je verdere ervaring op. De programmaonderdelen tijdens de VRC zijn:

Roeien in C-meermansboten. Zowel scull (2 riemen per roeier) als boord (1 riem per roeier).

Stuur I opleiding en examen.

Tenminste één toertocht.

Een wedstrijd (optioneel).

Skiff cursus (optioneel)

Skiff I examen (optioneel).

Ieder behaalt examen geeft je meer vrijheid in het roeien en meer keuze in materiaal. Hier vind je een helder overzicht van welke diploma's recht geven op welke bevoegdheden.

De VRC duurt ongeveer een jaar. Na deze periode heb je een beter beeld van roeien en Thyro. Je kunt dan een goede beslissing nemen hoe jij deze prachtige sport wil beoefenen: in een ploeg of alleen, recreatief of competitief.

Enquête

Thyro als club draait op vrijwilligers. Oh het nu om coachen gaat, het onderhouden van de vloot of klussen op het terrein, alles (behalve de reguliere schoonmaak) gebeurt door de leden zelf. We roepen nieuwe leden dan ook op om, zodra ze hun plek binnen de club een beetje gevonden hebben, een bijdrage te leveren aan deze werkzaamheden. Dit hoeft niet alleen een vervelende verplichting te zijn, het kan ook zorgen voor een hoop gezelligheid en daarme bijdragen aan je integratie binnen de club!

Om in kaart te brengen over welke kwaliteiten en vaardigheden de nieuwe leden beschikken, hebben we een enquêteformulier gemaakt. Download dit formulier hier

Als het toch niet is wat je had voorgesteld...

Hopelijk heb je snel je draai gevonden en ben je enthousiast geworden voor de roeisport. Door een veelheid aan oorzaken, kan er echter een kink in de kabel komen. Het kan bjivoorbeeld zijn dat de trainingstijden jou eigenlijk niet goed uitkomen, waardoor je na een paar maanden steeds vaker overslaat. Of je ploeg heeft een ander ambitieniveau dan jijzelf. Of er zijn andere redenen waardoor je voor je gevoel weinig aansluiting hebt. Óf, óf, óf... Kortom, diverse redenen zijn te bedenken waarom het roeien niet voldoet aan de verwachtingen waarmee je ooit aan de BRC bent begonnen.

In zo'n geval kan de roeicommissaris je wellicht verder helpen. Hij heeft een goed overzicht over de vereniging en kan je bijvoorbeeld met een andere ploeg in contact brengen, of met mensen die op dezelfde tijd kunnen als jij. Als je het ploegroeien na een tijdje toch als enigszins beperkt ervaart en op zoek bent naar zelfstandigheid binnen de club, kun je samen met hem een strategie bepalen om die zelfstandigheid te realiseren.

Ook als je door wat voor oorzaak ook het roeien er een tijdje bij hebt laten zitten, het contact met je ploeg wat kwijt bent en niet goed weet hoe je weer "terug moet komen", wil hij hierbij graag een bemiddelende rol vervullen. Tenslotte heb je flink in het roeien geïnvesteerd en het zou jammer zijn als die investering voor niets is geweest.

 

Copyright 2011 Na de BRC. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator