Op zondag 21 mei verzamelde een flink gezelschap zich om 7:45 uur bij Thyro, om vervolgens samen naar Steenwijk te rijden voor een toertocht door de Weerribben.  Nadat de navigatiesystemen alle auto’s consequent naar de verkeerde kant van het kanaal loodsten, arriveerden we na wat verassende ommetjes om circa 9:30 bij roeivereniging ’t Diep in Tuk (Steenwijk).  Hier werden we hartelijk ontvangen met koffie en koek. Goedgemutste roeiers, prachtig weer, mooie boten (gehuurd van ’t Diep) en geplastificeerde kaarten van het vaarwater: het beloofde een prachtige tocht te worden. 

Onverschrokken stuurmanskunst in de smalle drukke grachtjes van Giethoorn 

 

Nadat een goede indeling van de boten was gemaakt, gingen we het water op: Jacqueline, Babette, Sjef en Fred in één boot, Kees, Agnes, Margriet, Sjoerd en José in de 2de, Jeroen, Cem, Anne Sietske, Yvonne en Martijn in de 3de boot.  We maakten een mooie rustige start op het Steenwijkerdiep om erin te komen. Lekker breed, af en toe een tegenligger. Maar de tour-organisator had natuurlijk een avontuurlijker route in gedachte dan alleen maar het kanaal:  om bij onze lunchplek aan de Bovenwijde te komen, moesten wij toch echt wat smallere vaarten door. Dat valt niet mee, zo ontdekten wij, op een mooie zonnige zondag, dicht bij vakantiepark Giethoorn, met zijn fluister- en rondvaartboten. Vooral voor de Chinese en Japanse watertoeristen bleek het oppassen geblazen.  Met onverschrokken stuurkunst, een dosis optimisme en de wetenschap dat de boten goed verzekerd waren, hebben wij ons een weg gebaand naar het meer. Een ervaren schipper had medelijden en nam één van de boten een eindje op sleep. 

De riemen kunnen weer uit op de Bovenwijde

 

Aangekomen bij het meer konden de riemen weer helemaal uit en staken we over naar Smits Paviljoen voor onze lunch, heerlijk op het terras. Na de lunch moesten wij opnieuw door wat smallere vaarten terug richting kanaal, maar nu bleek het een stuk rustiger en konden we behalve roeien ook nog volop genieten van de prachtig omgeving. Tegen 18:00 uur waren wij terug bij ’t Diep. 

 

Lunch bij Smits Paviljoen in de Bovenwijde

 

Het was een heerlijke dag, waar de BRC-ers hun stuurvaardigheden goed hebben kunnen oefenen.   Én... geen krasje op de boten! Bedankt organisatoren voor deze mooie toertocht.

 

 

Heerlijk op het water, in de frisse lucht, bezig met je hele lijf. Binnenkort krijg je de gelegenheid kennis te maken met al deze aspecten van roeien. Op zaterdag 20 mei 2017 start de Enschedese Roeivereniging Thyro weer met een basisroeicursus. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd. In verband met de tijd van het jaar gebeurt dit in principe in stabiele meerpersoonsboten. De cursus vindt plaats op woensdagavond om 19:00 en zaterdagochtend om 10:00. Hij duurt 6 weken en kost  €100,-. 

Voor de komende cursus zijn nog slechts vier plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op!

Roeien is voor iedereen

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen. Thyro heeft een volledig aangepaste accommodatie en aangepast materiaal. Hierdoor kunnen mensen met een functionele beperking ook genieten van deze mooie sport.

Toertocht na afloop van de cursus

Op 9 juli wordt er een afsluitende toertocht georganiseerd, op een nog te bepalen locatie. Voor mensen die net van de cursus komen is dat een perfecte gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Verder ervaar je tijdens zo'n tocht dat Nederland (en Duitsland!) prachtig is om roeiend vanaf het water te verkennen en maak je kennis met mede-clubleden. Zie het Nieuwsarchief voor impressies van eerdere toertochten.  

Roeivereniging Thyro

Thyro is een vereniging waar je kan wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kan maken of recreatief kan roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Voor meer informatie over de vereniging, zie elders op deze site.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatiebijeenkomst op zondag 14 mei om 10:00. Heb je nog vragen of weet je al zeker dat je mee wil doen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Copyright 2011 Nieuws. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator