Op zondag 21 mei verzamelde een flink gezelschap zich om 7:45 uur bij Thyro, om vervolgens samen naar Steenwijk te rijden voor een toertocht door de Weerribben.  Nadat de navigatiesystemen alle auto’s consequent naar de verkeerde kant van het kanaal loodsten, arriveerden we na wat verassende ommetjes om circa 9:30 bij roeivereniging ’t Diep in Tuk (Steenwijk).  Hier werden we hartelijk ontvangen met koffie en koek. Goedgemutste roeiers, prachtig weer, mooie boten (gehuurd van ’t Diep) en geplastificeerde kaarten van het vaarwater: het beloofde een prachtige tocht te worden. 

Onverschrokken stuurmanskunst in de smalle drukke grachtjes van Giethoorn 

 

Nadat een goede indeling van de boten was gemaakt, gingen we het water op: Jacqueline, Babette, Sjef en Fred in één boot, Kees, Agnes, Margriet, Sjoerd en José in de 2de, Jeroen, Cem, Anne Sietske, Yvonne en Martijn in de 3de boot.  We maakten een mooie rustige start op het Steenwijkerdiep om erin te komen. Lekker breed, af en toe een tegenligger. Maar de tour-organisator had natuurlijk een avontuurlijker route in gedachte dan alleen maar het kanaal:  om bij onze lunchplek aan de Bovenwijde te komen, moesten wij toch echt wat smallere vaarten door. Dat valt niet mee, zo ontdekten wij, op een mooie zonnige zondag, dicht bij vakantiepark Giethoorn, met zijn fluister- en rondvaartboten. Vooral voor de Chinese en Japanse watertoeristen bleek het oppassen geblazen.  Met onverschrokken stuurkunst, een dosis optimisme en de wetenschap dat de boten goed verzekerd waren, hebben wij ons een weg gebaand naar het meer. Een ervaren schipper had medelijden en nam één van de boten een eindje op sleep. 

De riemen kunnen weer uit op de Bovenwijde

 

Aangekomen bij het meer konden de riemen weer helemaal uit en staken we over naar Smits Paviljoen voor onze lunch, heerlijk op het terras. Na de lunch moesten wij opnieuw door wat smallere vaarten terug richting kanaal, maar nu bleek het een stuk rustiger en konden we behalve roeien ook nog volop genieten van de prachtig omgeving. Tegen 18:00 uur waren wij terug bij ’t Diep. 

 

Lunch bij Smits Paviljoen in de Bovenwijde

 

Het was een heerlijke dag, waar de BRC-ers hun stuurvaardigheden goed hebben kunnen oefenen.   Én... geen krasje op de boten! Bedankt organisatoren voor deze mooie toertocht.

 

Copyright 2011 Verslag toertocht Weerribben/Wieden. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator