Vijftien enthousiaste Thyro leden, drie c4 boten en één riviertje. Yes, toertocht op het prachtige water van de Vecht bij Gramsbergen. We werden door roeivereniging Salland gastvrij ontvangen, met koffie en kruidkoek. Na een heldere toelichting op de tocht, pas op de eerste brug, slippen alstublieft, jullie en alleen jullie zijn verantwoordelijk voor de boten en denk om de vissers, zij zijn ook mensen die recht hebben op een onbekommerde middag, vertrokken we met drie boten richting Duitsland. Prachtig weer met weinig wind.

 

Frans' malheur wordt vakkundig verholpen

 

Na 50 meter schoten de bankjes (zit/voeten) van Frans los. Maar geen paniek. De boot van stuur Karin schoot te hulp en op het water werd de malheur van Frans verholpen. Daarna met z’n allen in volle vaart de grens over, met als stop het Duitse grensplaatsje Laar. 

 

Drie boten aanmeren aan héél klein vlotje

 

Daar moest aan een heel klein vlot door drie boten worden aangemeerd. Een uur later konden we aan wal waar Yvonne en Jacqueline een heerlijke picknick hadden voorbereid. Hoogtepunt waren de komkommersoep (ja, die bestaat) en de toetjes persoonlijk gemaakt door onze voorzitter. Kees heeft wel drie toetjes gehad en hij wilde verder alleen nog maar de boot sturen. Daarna, met volle buik en light paddle weer terug naar Gramsbergen. Een mooie toertocht, prima georganiseerd. 

 

Copyright 2011 Verslag toertocht Gramsbergen. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator