Verslag "Door de sluis" - Lianne van de Maat

Als je al sinds 1992 tot de sluis bij de Waarbeek roeit (en daarvoor ook nog een jaar bij Tubantia in Hengelo hebt geroeid), word je toch wel erg nieuwsgierig hoe die twee stukken kanaal verbonden zijn. Zaterdag ging een groepje van 6 Thyrowers in een c4 en skiff op ontdekkingstocht. Deze keer niet "rondmaken" maar eerst aanleggen bij de sluis en daarna weer instappen en doorvaren.

Het team van Thyrowers dat door de sluis ging.

De sluiswachter gaf een boeiende rondleiding. De watertemperatuur aan de andere kant van de sluis blijkt (met dank aan de Akzo) 6 graden hoger te zijn dan de temperatuur aan "onze" kant. Ooit geweten dat het verval 9 meter is? Wij weten het nu allemaal. Na een lunchstop bij Tubantia en een verkenning van het kanaal richting Delden gingen we dezelfde weg weer terug. Nu werden we 9 meter omhoog "geduwd"en ook dat ging met donder en geweld.
Er zijn ongetwijfeld meer Thyrowers nieuwsgierig naar de "door de sluis" tocht. Volgend jaar weer?!

Met 10 cm per seconde naar beneden in de sluis

Meer foto’s vind je in het fotoalbum

Copyright 2011 Gluren bij de buren. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator