Afgelopen zondag, 15 april, heeft het team van IRPF het Twentekanaal verruild voor het IJsselmeer. Voor de afwisseling, uitdaging en zeker de spanning zijn Kees, Willem, Peter, Ellen en Ivar afgereisd naar Muiden om daar bij Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereniging een dagje te gaan zeeroeien.

Met een soort C4 die speciaal geschikt is voor het zeeroeien, kozen we  ’s ochtends spreekwoordelijke ruime sop.  Na al vrij snel kennis gemaakt te hebben met de stevige wind (kracht 4) en de daarbij behorende hoge golven, besloten we koers te zetten naar het eiland Pampus om daar aan te leggen. Na een korte lunch zijn we het water weer op gegaan en hebben vervolgens koers gezet naar Durgerdam. Ook hier werd kort aangelegd en de lokale horeca bezocht.

Vanuit Durgerdam werd er koers gezet naar de thuishaven van deze dag, Muiden. Door het toenemen van de wind en de vermoeidheid in het team van IRPF was deze terugtocht nog een hele beleving. Na een tocht van ca 16 km. met een krachtige wind en pittige golven werd aan het einde van de dag, moe maar zeer voldaan, de haven van Muiden weer veilig aangedaan. 

IRPF kijkt met een ervaring rijker terug op een geslaagde, maar vooral gezellige dag.

Ivar Grote Punt

Ook zo'n soort tocht maken? Neem contact op met Ellen Verheij van de roeicommissie,ellenverheij at home.nl. Voor meer info, zie ook de Toerbrochure, die is te downloaden vanaf onderstaande link. (De mogelijkheden vanaf Muiden zijn overigens beperkt, maar er zijn genoeg leuke alternatieven elders in het land.)

Klik hier om de toerbrochure voor 2012 te downloaden

 
Copyright 2011 IRPF roeit zee. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator