Zaterdag 14 april is de Weerribben-Wiedenmarathon geroeid. Met een ploeg van vijf hebben wij Thyro vertegenwoordigd: Elselien, Jeanine, Iris, Marilou en Henny. De in totaal 53 km hebben wij afgelegd in 7 uur en 25 min. Geen wonder dat we moe waren nadat we de finish gepasseerd waren!

Het was een prachtige dag (geen regen en niet teveel wind) en een minstens zo mooie omgeving. De tocht gaat voor een deel door de natuurgebieden De Weerribben en De Wieden. Roeivereniging ’t Diep uit Steenwijk heeft speciaal vergunning gekregen om deze tocht uit te mogen zetten. Naast stukken over het Giethoornse meer en een deel over de Beulakerwijde zijn er ook (zeer!) smalle passages, lage bruggen en haakse bochten tussen het riet. Ook de stuur hoeft zich niet te vervelen tijdens de tocht! Verder gaat de route o.a. door de dorpen Dwarsgracht, Nederland en het welbekende Muggenbeet. Wat mij betreft was het een zeer geslaagde en gezellige roeitocht!

Voor de liefhebbers: volgend jaar wordt de tocht weer geroeid. En mochten er mensen zijn die 53 km te ver vinden; op de zondag wordt er een toertocht geroeid. Deze telt “slechts” 35 km…

Henny Berends

 
Copyright 2011 Thyro dames doen de Weerribben marathon. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator