Een combi bestaande uit Gudrun Kremeier van Willem III en Geertje Klok en Kees Rinzema van Thyro heeft afgelopen zaterdag in een C2 de Hart van Holland integraal geroeid. Deze uitdagende roeimarathon van maar liefst 90 km lengte, heeft zijn begin en eindpunt op de Vecht, aan de rand van Utrecht. Vandaar voert de tocht door het Groene Hart, richting Amsterdam, langs kaarsrechte poldervaarten en kronkelende riviertjes, waaronder de Vecht zelf, met zijn fraaie landhuizen.

De harde noordoostenwind maakte de tocht dit jaar zwaar. Gelukkig was daar het landteam dat de roeiers waar mogelijk ondersteunde en aanmoedigde en tevens de boot overroeide van de Utrechtse roeiclub Viking naar het startpunt en vice versa. Hennie Berends, Marie-Louise Schmidt Rimpler en Johan Wilmer, hartelijk dank hiervoor!

De combi finishte in een tijd van 7:35:07 en werd daarmee dertiende van de 26 ingeschreven C2 ploegen en zesde van de acht in het veld C2-integraal, waarbij alle teamsamenstellingen samen zijn genomen. In feite waren van de acht teams zeven officieel ingeschreven als herenteam, waaronder de combi zelf. Reglementair gezien hadden we onszelf kunnen opgeven als mixed, ware het niet dat we aanvankelijk met twee heren zouden starten. Initiatiefnemer Johan Roerink moest wegens lichamelijk ongemak, opgelopen bij het afkalven van een vaars, helaas verstek laten gaan. Volgend jaar beter, Johan! Opvallend was overigens dat de beste integraal C2 wél als mixed team was ingeschreven.

Copyright 2011 Thyro/Willem III combi roeit Hart van Holland integraal. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator