Daar waarschuwde Kees ons voor: neem je warmste kleren mee (bontmutsen, sjaals, handschoenen, noorse sokken...) want het wordt koud. Heel koud. En hij moet bekennen dat hij er even over heeft gedacht de hele toer af te gelasten vanwege die kou. Tsss... We zijn toch geen watjes zeg! Gelukkig dus blijft het bij een gedachte want in Gramsbergen wacht ons een bijzonder aangename verrassing: de Sallandse Roeivereniging beschikt over een enorme vloot in een mooi, over een aantal units verdeeld, botenhuis, gelegen aan een prachtig jachthaventje. De mooiste roeiplek van Nederland. Je zou er om willen verhuizen.

Met z'n vieren in een boot en een stuur(man/vrouw) die voor jou kijkt: dat is weer een heel andere ervaring dan roeien in een skiff of C1. Valt in het begin niet mee om je te concentreren op de rug van de slag en dat leidt af en toe natuurlijk tot botsingen met de riemen, maar verbazingwekkend hoe snel je dan toch in een gezamenlijke cadans raakt. En hoe leuk dat is! 6 kilometer varen is het naar de molen bij Laar en daar wacht ons een uitgebreide, heerlijke lunch, klaargemaakt door Marie-Louise. Aan wal is het nog steeds heel koud en met een (te) volle maag en verkleumd hervatten we onze tocht. Wij roeien nog een eindje verder de Vecht op en keren dan terug. Dan merk ik pas hoe inspannend roeien wel is: ik moet steeds meer moeite doen om de slag te houden en bij de claustrofobisch lage brug met de martellamp heb ik mijn riemen helemaal niet goed liggen en slingerend komen we er - gelukkig ongedeerd - doorheen.

Ik geloof dat ik niet de enige ben die zich nu al verheugt op de volgende toertocht.

Met dank aan de Sallandse Roeivereniging voor het ter beschikking stellen van boot en koffie. Marie-Louise: bedankt voor de fantastische lunch. Wat een werk! 

Copyright 2011 Herfsttoertocht onder kraakheldere hemel in winterse kou. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator