Het is zaterdag 20 april en de zon schijnt helder. Vanuit de auto naar Assen lijkt het heerlijk  weer. De weg via Ommen naar Hoogeveen blijkt afgesloten... Dat wordt omrijden, maar  gelukkig is er iedereen er op tijd om als eerste in een vier te stappen. Het is nog heel koud en het waait ook  stevig.

De allereerste wedstrijd en dan nog met een vreemde stuurvrouw. Naomi heet ze en ze kan sturen als de beste. De eerste heat winnen we met wel twee bootlengtes verschil. Daarna, in de volgende heat  zijn onmiddellijk Niels en Jens aan de beurt voor een tweede wedstrijd. Uitstekend gestuurd door Jelmer, winnen we ook deze  wedstrijd. Dan even tijd voor koffie en snoep... Heel veel snoep. De Asser roeiclub heeft het goed voor elkaar, mooie boten, een prachtig vlot en verder nog een hele mooie rechte baan voor 500-meter-wedstrijden.

In heat nummer 10 zijn dan Jelmer en Roan aan de beurt. Ondanks de harde wind stuurt  Niels de Thyroboot soepeltjes naar de start. Direct vanaf de start heeft eerst de boot van de Hunze-ARC combinatie een voorsprong. Toch worden ze snel ingehaald door de Thyroboot en ook deze heat wordt weer winnend door Thyro afgesloten. Na de pauze doen we ook nog mee aan de  ergometercompetitie en ook nu weer moeten we tegen de Hunze-ARC combinatie. Bij deze 500 meter ergometert Jens iedereen eruit en finisht hij binnen de 2 minuten.

Om verschillende redenen kunnen we niet wachten tot alle uitslagen binnen zijn. Dus, of we bij de winnaars zitten zal nog moeten blijken, maar als dat zo is dan krijgen we de medailles bij de wedstrijd in Zwolle wel uitgereikt. Het was een leuke wedstrijd!    

Copyright 2011 Jeugd presteert goed in Assen. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator