Blik in de acht. Wie had dat gedacht? 

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen…

In de winter trainde team Still Going Strong twee tot drie keer per week. In januari hadden we onder de inspirerende  leiding van coach Geertje een serieus trainingsweekend in Amsterdam, ondanks ijs op de Amstel. Tijdens de Head of the River in maart konden we in de dubbelvier voor het eerst dit seizoen onze krachten laten zien. Er was veel Thyro-publiek, zij zagen dat het goed was, het roeien zag er aardig uit, maar toch echt te langzaam. Er moest meer pit in de boot. 

Met enkele ervaren roeisters werd het team verder uitgebreid, waardoor we meer trainings- en wedstrijdmogelijkheden kregen. Ondertussen ook een keer of vier in de acht getraind, wel een beetje weinig, en het was even wennen, dat boordroeien, maar de boot liep meteen vrij goed.

Een week voor de Zwarte Water Regatta was de boot via de ZRZV geregeld en de bemanning compleet (Anne Corine, Iris, Leonie, Wies, Sanne, Elselien, Christa, Mirjan en stuur/coach Geertje). En Henny als supporter, verzorger en fotograaf. Voor het eerst sinds 15 jaar weer een dames Thyro 8 van start tijdens een wedstrijd. 

Het voelde een beetje als een schoolreisje, opgewonden lopend met tien dames op de dijk naar het mooie clubgebouw van de Zwolsche aan het Zwarte Water. Het strijdplan was gemaakt; de eerste twee km moest het gebeuren, op volle kracht er tegenaan en daarna doorstomen, op de benen, op de rug. De eerste kilometer mochten we vanwege de bruggen nog geen boten inhalen, dat klonk wat opportunistisch, maar het inspireerde ons wel. De acht van ARC hadden we snel te pakken. Was Daventria wel gestart? Heel ver weg kwamen ze in zicht. De afstand werd telkens kleiner. De laatste kilometer viel niet mee en liet onze techniek meer en meer te wensen over. Geertje stuurde heel slim door het woelige winderige water en sleurde ons er doorheen. Met acht rode koppen en één schorre keel kwamen we over de finish. Zouden we gewonnen hebben? 

Yes, blik in de acht, wie had dat gedacht? Met een tijd van 19.12 min over 5 km konden we tevreden zijn (met 47 sec voorsprong op nr 2 en 2,5 min op nr 3). We hadden een geweldig teamgevoel. Dat smaakt echt naar meer. 

Voor meer foto's zie het fotoalbum 

 

 

Copyright 2011 Winst voor Thyro dames-acht op Zwarte Water. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator