Niet onbegrijpelijk claimt de ZRV zijn riante thuisbasis te hebben aan het mooiste roeiwater van Nederland. De vlotten liggen aan een zij-arm van het Zwarte Water. De bootsman wees ons een C4+ en een C2+ toe, beide boten in perfecte staat. Omdat wij halverwege wilden lunchen adviseerde hij niet richting Zwolle te gaan in verband met zondagssluiting van de horeca aldaar, maar de andere kant op, en dan oostwaarts af te slaan de Vecht op, waar wij bij 'de camping bij het pontje' zeker een prima lunchgelegenheid zouden vinden. Lianne, Harry en Kees in de C2+ de andere vijf in de C4+. Met het oog op zijn niet te volgen onwaarschijnlijk lange haal werd met algemene stemmen besloten te voorkomen dat Kees op slag zou gaan zitten. Dat lukte. Welgemoed gingen we op weg, en na zo' drie kilometer vonden we de monding van de Vecht. Stroomopwaarts nu nog zo'n vijf kilometer naar het pontje. Daar zoeken naar een geschikte plaats om aan land te gaan. De pontbaas bleek uiterst behulpzaam. De eerste deëmbarkaties vonden plaats langszij de pont, maar al snel bleek het handiger gewoon uit te stappen in het water, op de zanderige bodem. Na veiligstellen van het nautisch materiaal vrij lang wandelen naar de camping. Tot onze niet geringe teleurstelling zou de restauratieve voorziening aldaar echter pas om 17:00h open gaan. Lianne bracht redding. Zij stelde een forse ontbijtkoek, eigenlijk bestemd om haar kinderen de komende week zoet te houden, ter beschikking. 

Zwemmen Zwarte Water

Die kinderen zullen het zonder moeten doen, want de koek verdween in rap tempo in hongerige magen. De terugtocht was weer een genoegen. Om langs te roeien heeft riet en groen toch iets wat schroot en beton in mindere mate hebben. Het plan werd dan ook geopperd van deze toertocht een maandelijks evenement te maken. Het is bij de ZRV een goede gewoonte na het roeien en voor het douchen een duik te nemen in het schone Zwarte Water. Dick deed dat dan ook. Toch jammer dat het kanaalwater bij Thyro daartoe minder uitnodigt. Elk voordeel heeft een nadeel: wat heb je aan een grote loods als daar geen (bezette) bar is? Halverwege huis hebben we dan ook maar een drankje en een hapje tot ons genomen. Allen die bijgedragen hebben tot het succes van deze dag nog eens hartelijk dank: de toercommissie, ter plekke vertegenwoordigd door Harry, de chauffeurs André en Dick, de roeiers en de sturen, de behulpzame veerman, en niet te vergeten de ZRV.

Copyright 2011 Toertocht Zwarte Water. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator