Deelnemers TitanenbokaalZaterdag 31 augustus werd voor de tweede keer gestreden om de Thyro Titanen Bokaal. Nadat Thyro vorig jaar voorzichtig kennis heeft kunnen maken met dit fenomeen, bleken er dit jaar vijftien leden genoeg moed te hebben om hieraan deel te nemen. Vorig jaar waren dit er maar zeven, wat dus inhoudt dat het aantal deelnemers meer dan verdubbeld is. We hopen dat deze trend zich zal doorzetten!

Deelnemers konden zich inschrijven voor verschillende onderdelen, te weten skiff BRC, skiff 1, skiff 2, D2, C2 en de C4. Voor de volgend onderdelen waren er deelnemers, namelijk skiff BRC (onderverdeeld in jeugd en tweede jeugd, oftewel senioren), skiff 1, skiff 2 en de C2.

Nadat alle deelnemers om omstreeks 12 uur gearriveerd waren, ging na een korte uitleg de Titanenstrijd van start. Voor het vlot van Thyro werd er gestart en moest er 750 meter geroeid worden tot aan de muur waar om een boei gekeerd moest worden om vervolgens dezelfde 750 meter weer af te leggen tot aan de finish voor het vlot. De wedstrijdleiding was in handen van Lennart en Johan. Als eerste kwamen de deelnemers van de C2 in actie. Onder luid gejuich van de overige deelnemers gingen ze van start. Twee races waren er voor nodig om uiteindelijk tot een winnaar te komen.

De uitslag bij de C2 was als volgt:

plaats 1 Sanne, Anne Corine en Marjolein 6:52,2

Plaats 2 Henny, Anne Cirine en Marjolein 6:59,6

Plaats 3 Jaqueline, Elselien en Henny 7:21,3

Plaats 4 Evelien, Sanne en Yvonne 8:01,2

Vervolgens was het de beurt aan de skiff BRC jeugd. Van alle jeugd waren er maar twee deelnemers. Wij gaan er vanuit dat dit er volgend jaar toch veel meer zullen zijn. In een onderling duel kwam Roan in een tijd van 8:05,1 als eerste over de eindstreep, snel gevolgd door Niels met een tijd van 8:14,9. Prima gedaan.

Jeanet en Jaqueline waren de deelneemsters in de categorie skiff BRC tweede jeugd. Jaqueline roeide een tijd van 11:27,8 en Jeanet 14:32,1. Hiermee hebben de dames een knappe prestatie neergezet. In de skiff 1 klasse waren er vier deelnemers. Drie dames, te weten Henny, Evelien en Yvonne en als enige man Lennart. Lennart bleek de snelste van dit viertal met een tijd van 6:42,6. We mogen ervan uit gaan dat we volgend jaar Lennart in de skiff 2 klasse terug zien! Henny had een tijd van 7:08,7, Evelien 9:26,0 en Yvonne 9:39,1.

Als laatste ging de skiff 2 klasse van start. Hierin zaten ook vier deelnemers, Paul (wat dit evenement toch een internationaal karakter gaf), Kees en Johan en als enige vrouw Anne Corine. Wie Anne Corine kent weet dat ze zich niet laat afschrikken door een paar mannen! De deelnemers waren zeer aan elkaar gewaagd wat zeer spannende wedstrijden tot gevolg had. Kees wist met een tijd van 6:05,7 de concurrentie achter zich te laten en een jaar lang de Thyro titanen bokaal skiff 2 op te eisen. Johan had een tijd van 6:19,5, Anne Corine 6:20,8 en Paul 7:03,1.

Tegen vijf uur werd er overgegaan tot de uitreiking van de Thyro wisselbokalen, waarna er genoten kon worden van een heerlijke BBQ verzorgd door Marina en onze voorzitter Jan. Al met al was het een zeer geslaagde dag en zoals eerder gezegd hopen we dat elk jaar de animo van de leden zal toenemen om aan de strijd deel te nemen. Het kan zijn dat er mensen zijn die worden afgeschrikt door het wedstrijd karakter, maar laat één ding duidelijk zijn, namelijk dat het met name om de gezelligheid gaat en dat het meedoen belangrijker is dan het winnen!!! Wij danken alle deelnemers voor hun geweldige inzet. Lennart en Johan.

Op Facebook vind je meer foto’s. 

Copyright 2011 Titanenbokaal 2013. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator