Als we de boot van de botenwagen halen, merken we al snel dat dit iets anders is dan even rustig roeien op een zaterdagochtend bij Thyro. Hoe komen we in hemelsnaam met deze enorme boot langs alle auto’s zonder ze te beschadigen? Wonder boven wonder lukt het om zonder kleerscheuren (en kapotte auto’s) de boot in het water te leggen. Als we in de boot stappen merken we op dat we misschien iets vaker in deze boot hadden moeten oefenen. ‘Ik kan niet sturen, ik zit op het touw’, roept Odette. We gaan richting het riet.. “Mijn voetenbord zit niet goed, we moeten stoppen’. Wat zijn we blij dat we nog even 5 kilometer kunnen oefenen voordat we daadwerkelijk gaan starten. We manoeuvreren ons tussen de vele boten door zodat we uiteindelijk klaar liggen bij de start. Onze clubgenoten liggen vlakbij ons en we vragen aan Marina, die als stuurvrouw in één van de boten zit, of ze nog een goede tip heeft. ‘Gewoon roeien’, antwoordt ze. Goed.. laten we dat maar gaan doen. Aan de kant van het kanaal worden we toegejuicht door een aantal supporters. We hebben er zin!

We hebben begrepen dat we eerst 100 meter kunnen opbouwen in tempo zodat we krachtig van start kunnen gaan. Maar rustig opbouwen is lastig wanneer je vol adrenaline zit. We knallen zo hard weg dat we bij de start al bijna buiten adem zijn. Hoe gaan we dit in hemelsnaam 5 kilometer volhouden? Al vrij snel zien we een ander team van Thyro dichterbij komen. Het is niet mogelijk om ze voor te blijven, maar Evelien roept vanaf de boeg dat we toch nog een tandje erbij moeten doen. Hoe leuk zou het zijn om het ze nog eventjes… heel eventjes dan maar… moeilijk te maken. Helaas valt deze illusie in duigen als we ze als een sneltrein voorbij zien denderen. Later horen we dat ze iedereen te snel af zijn geweest en eerste zijn geworden. We roeien vol goede moed verder en zien ook andere boten naderen. Één boot van Tubantia blijft lange tijd in onze buurt waardoor we de hoop krijgen om in ieder geval door één tegenstander niet ingehaald te worden. Maar helaas… uiteindelijk halen ze ons in en zijn wij vooral onze eigen tegenstander. Het wordt zwaarder en zwaarder en onze techniek laat steeds meer te wensen over. Maar wat is het leuk! We horen mensen ons aanmoedigen waardoor het lukt om door te gaan en uiteindelijk na 25 minuten over de finish te komen. We zijn als laatste geëindigd van onze klasse, vijf minuten later dan onze clubgenoten die gewonnen hebben en anderhalve minuut later dan onze voorganger. We zijn trots en blij dat onze eerste wedstrijd achter de rug is en fantaseren direct al over komende wedstrijden. ‘Wanneer kunnen we weer?’ In oktober een wedstrijd bij Euros? Wij doen mee!’ En misschien nu een minuutje sneller dan deze keer? We zullen het zien, u hoort van ons..

De uitslagen:

DVB1x op de eerste plaats:

#39 Thyro Ciska Heida 23:12.2

DVC2x op de eerste plaats:

#84 Thyro/Willem III Gudrun Kremeier & Geertje Klok 21:20.9

DV4*

#74 Thyro 3 Mirjan Klok, Marjolein Stegeman, Wies van Roosmalen, Anne Corine IJzer, Marina Kampschuur 20:46.1

#75 Thyro 2 Christa Voogdgeert, Elselien Panneman, Genevieve Rietveld, Henny Berends, Ruben van Vreeland 21:40.3 

#71 Amycus 22:40.0

#73 Tubantia 23:27.9 

#72 THY Thyro 1 Yvonne Delfsma, Harmien Koopmans, Evelien Fokkink, Odette Schippers-Florijn, Sanne Eendebak 25:02.6 

Copyright 2011 Septem op de Cottwich Almelo Regatta 2013. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator