Op 30 en 31 mei zijn we met een THYROteam afgereisd naar Leeuwarden om mee te doen aan de elfsteden roeimarathon 2014.

Op initiatief van Jacob Hart is er binnen korte termijn een team samengesteld. Ervaren en minder ervaren leden. Ook de jeugd was van de partij. 

Het team bestond uit 12 roeiers en 2 ondersteuners.

Jacob, Lianne, Alex, Genevieve, Nienke, Ernst, Jan, Johan, Bram, Hape, Ruben, Sander en Sjef, Rob. 

Bij aankomst bij organisator LRV Wetterwille, aan de Leeuwarder Froskepôlle, werd alles samen klaargemaakt voor de botenkeuring.

Er was een lichte spanning te voelen voor wat komen gaat. De beproeving hoe we het zouden doen. Een team wat elkaar in een korte tijd moest leren kennen en weinig tijd had om samen te trainen, moest het nu waar gaan maken. Dit is waar ze samen voor kwamen.

BROEZ'N, dat werd de aanmoedigingsleus. (hier heb je dus jeugdleden voor om dit te bedenken) Na uitleg wisten we dat dit Gronings is voor, doorgaan, volhouden, niet opgeven. 

Dit hebben ze bewezen. "BROEZ'N" dat hebben ze samen geflikt.

Nacht en dag doorgaan, wisselingen per uur. Via verschillende wisselplaatsen heel Friesland door. 208 kilometer in totaal. Het was een uitdaging en ook een beproeving om de spirit erin te houden. Vermoeidheid slaat toe en iedereen heeft daar zijn eigen reactie op, maar men bleef "BROEZ'N"

Er waren mooie landschappen, hectische situaties in het donker, verrassende etappes door smalle grachtjes, opgaande zon, lieflijke plaatsjes, helemaal Friesland. Gewonnen en verloren in de verschillende etappes. Veel ervaring opgedaan. Een ervaring die je niet snel vergeet.

Binnen de tijd aangekomen als 90e van de 109 teams. In een tijd van 22,5 uur.

En.....het krijgen van het "elfsteden kruisje" 

Dit gelegenheidsteam heeft laten zien dat ze kunnen "BROEZ'N"

Ik kijk met plezier op deze happening terug, heb grote bewondering en ben trots op onze roeiers en genoten van het hele spektakel. Volgend jaar weer?

Rob de broezchauffeur 

Copyright 2011 ELFSTEDEN ROEIMARATHON, THYRO was erbij!. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator