Op zondag 21 september is een delegatie Thyroroeiers, coaches, supporters en vlothond naar Almelo getogen voor de 19e Cottwich Regatta.

De Cottwich Almelo Regatta is één van de eerste roeiwedstrijden na de zomervakantie en wordt sinds 1996 door de Twentse Roeivereniging Amycus georganiseerd. De lange afstandswedstrijd over 5 kilometer wordt in 2014 alweer voor de 19e keer geroeid op het Twentekanaal zijtak Almelo. Roeiwater dat ook door top- ploegen is ontdekt. De wedstrijd wordt in twee heats geroeid. Er is ondanks de harde tegenwind weer meegefietst en aangemoedigd langs nagenoeg het gehele traject van de wedstrijd.

Er zijn vier blikken getrokken. Dit is 50% score voor Thyro, dat 8 keer is gestart in verschillende velden. 

Bram Holla en Hapé Fuhri Snetlage hebben blik in het J16 2x veld in een goede tijd van 22.56.3. In het mixed dubbelvierenveld is Thyro als eerste geëindigd. Nathalie Groen, Jan Lauren Kinsey, Sjef Burink, Jacob Hart met stuur Sanne Eendebak hebben het parcours winnend afgelegd in een tijd van 23.50.6. De strijd tussen hun clugenoten Yvonne Delfsma, Jan-Willem Jansen, Evelien Ploos van Amstel en Joop van der Linden met stuur Jacqueline van Meurs was zeer spannend. Deze ploeg heeft het haar clubgenoten gedurende de gehele race flink moeilijk gemaakt maar helaas niet gewonnen.

Verder hebben in het dubbeltweeënveld Frank Melisie (SA2x) en Geertje Klok (DVC2x) net geen blik getrokken. Frank is met zijn ploegmaat van Njord Anne Wiebe Hoekstra als tweede geëindigd met maar vijf seconden verschil op de winnaars. Geertje Klok met Gudrun Kremeier van Willem III verloren met een nòg kleiner verschil, één seconde.

In de skiff hebben Frank Melisie en Geertje Klok blik getrokken. Taco Feenstra heeft zich goed geweerd in zijn skiff maar werd tweede.

Vlothond Nitro is omgedoopt naar Thyro. Thyro heeft zich tijdens het afvaren van de ploegen vreselijk misdragen en heeft de prijs Oprotten Hond ontvangen. 

Voor de uitslagen ga naar: http://www.amycus.nl/images/bestanden/Cottwich_2014_Resultaten.pdf

 
Copyright 2011 Blik op de Cottwich Almelo Regatta. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator