Toertocht Weerribben en Wieden.

Ik, Cem Derinoglu, een van de nieuwe leden bij Thyro, een persoon met totaal geen ervaring over de wereld van kamperen en roeitochten. Ik heb al mijn moed verzameld en mijn naam op de lijst gezet. Mijn eerste stap naar een onbekende wereld. Dit is een kleine stap voor Thyro maar een grote stap voor Cem. 

Als kleine kinderen, zo blij...

Zaterdag 13 juni rond de 8.00 uur komt iedereen heel enthousiast naar de verzamel plek. Hier begint de kennismaking met de andere leden. Na het laden van bagage moesten de banden op de juiste spanning gebracht worden. Tijdens oppompen van de banden is een van de ventielen afgebroken. Tijdens de reparatiewerkzaamheden heeft Geneviève van alles geprobeerd om een vervangende auto te regelen ( witte limousine ) helaas dit is haar niet gelukt.

Ik dacht het ergste hebben wij gehad, van af nu kan alleen maar meevallen. 

Na een gezellig ritje samen met Geneviève, Alex en Rogier  kwamen wij aan bij de camping. Toen ik het bord zag met de tekst camping MUGGENBEET dacht ik even ergste komt nog. Maar toen vertelde Geertje de naam Muggenbeet heeft niets te maken met muggen, het is een verbastering van Mücken Beecke - wat "kleine beek" betekent in het oud-Saksisch. Wat een geruststelling.

Na het opzetten van de tenten en aanriggeren van de boten begint mijn eerste roeitocht. Rond de 13.00 uur  verlieten wij roeiend de camping. Het weer was een tegenvallertje en de zon verstopte zich achter de wolken en  lachte mij uit: "je wou toch graag een toertocht, hier heb jij er een" . Roeiend door een prachtige omgeving kwamen bij onze eerste rustplek in Kalenberg. Na op peil brengen van het vochtgehalte roeiden we richting Blokzijl.

Rond de 15.00 uur kwam de zon eindelijk tevoorschijn. Ik heb nog nooit zoveel blije roeiers bij elkaar gezien. Ze glimlachten net als een klein kind die zijn verloren speelgoed terug heeft gevonden.

Rond de 18.00 uur kwamen bij Blokzijl. Een prachtige dorp, telt minimaal 58 rijksmonumenten, waarvan ik er zeker 1 gezien hebt (Hervormde kerk uit 1609). Ik was weg van de haven met al die oude panden. Na een lange wandeling van 30 minuten hadden wij best wel honger. Gelukkig had Geertje al een plek voor ons gereserveerd. Een warme plek onder de terrasverwarmer. Nadat we lekker gegeten hebben roeiden we terug naar de camping. Rond 23.00 uur waren we op camping Muggenbeet. Ik was weer verrast toen ik zag  hoe snel een campingtafel omgetoverd kan worden naar een bar. Het was een gezellige afsluiting van de dag.

Zondag 14 juni iedereen was vroeg wakker  na een stevig ontbijt hebben wij alles opgeruimd en alle bagage ingeladen.

Rond 10.00 uur roeiden we richting Wieden. Onderweg vroeg Alex me of ik wilde sturen omdat wij best wel bredere stuk kanaal zaten. Een ideale stuk om te leren sturen. Ik zei zonder na denken "ja , ik wil het proberen" . Toen zei Alex "ik kom nu naar je toe". Ik dacht van hij maakt een grapje. Evelien wist precies wat hij bedoelde en met een glimlach boog zij naar voren en Alex stapte over haar en mij heen en ik ging op de zelfde manier naar zijn plek. Na een tijd begon alles smaller te worden. Dit was best wel eng. Dankzij mijn stuur ervaring had Evelien bijna een paar vingers kwijt geraakt, maar verder zonder gewonden hebben wij onze eerste rustplek bereikt. Daarna ergens aan water geluncht en roeiend door een prachtige omgeving terug naar de camping. Voor dat we vertrekken richting Enschede hebben wij roeitocht afgesloten met een borreltje.

Ik heb heel veel genoten van afgelopen weekend en wil iedereen bedanken voor de gezelligheid.

Copyright 2011 Toertocht Weerribben-Wieden: een grote stap voor Cem. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator