Manoeuvreren door grachtjes, een biologische quiche en de natuur in herfstkleuren.

Zo zou je mijn allereerste toertocht wel kunnen omschrijven. Op zaterdag 24 oktober verzamelden wij om 8.30 uur bij Thyro. Redelijk vroeg voor een zaterdagmorgen, maar dat mocht de pret niet drukken. We vertrokken met 15 enthousiaste leden richting Utrecht. De botenwagen was de avond er voor al vertrokken. Dus de roeiboten lagen al op ons te wachten bij aankomst.

Wij werden hartelijk ontvangen door twee dames van Roeivereniging De Viking. Onder het genot van een kopje koffie of thee werd ons de route uitgelegd. Het klinkt zo leuk: door de grachten van Utrecht roeien en daarna over de Kromme Rijn door de prachtige natuur. Ik kan je vertellen dat wij redelijk snel uit deze droom werden geholpen. Zo makkelijk bleek de route dus niet te zijn. Er zaten in de route veel haakse bochten, smalle bruggen, rondvaartboten die overal vandaan kunnen komen, paaltjes onder water en een sterke stroming op de Kromme Rijn. Ik zie de stuurmannen en -vrouwen wat verschrikt naar elkaar kijken. Ach, we zagen het als een leuke uitdaging. We hadden er allemaal zin in.

Na het aanriggeren van de vier roeiboten konden deze te water worden gelaten. Het was erg druk op het vlot en op het water. Naast de Viking zitten namelijk nog twee roeiverenigingen en er waren net op deze dag examens en wedstrijden. Nadat we goed naar links en rechts hadden gekeken, konden we vertrekken.

Het is prachtig om Utrecht eens vanaf het water te bekijken. Het was erg leuk om te manoeuvreren door de grachten en gelukkig zijn we goed door alle bruggen gekomen. Na een uurtje roeien door de grachten gingen we de Kromme Rijn op. De gastvrouwen van de Viking hadden niet gelogen, er stond een flinke stroming. We hebben flink geroeid. Ondertussen hadden wij gelukkig ook nog tijd om te genieten van de natuur. De bladeren van de bomen kleurden geel, oranje en rood. Prachtig!

Na ongeveer nog een uur geroeid te hebben, had iedereen wel honger (en sommige al eerder). Het was ondertussen al half 3, dus wij hadden wel een lunch verdiend. Wij zijn gestopt bij theeschenkerij ‘De Veldkeuken’. Hier hebben wij genoten van een heerlijke lunch bestaande uit een: pompoenquiche, versgebakken brood met dips en een salade.

Nadat de buikjes goed gevuld waren stapten wij weer in de boten. Het uitstappen was al een hele kunst, aangezien de kant vrij hoog was en de berm vol met brandnetels stond. Nu bleek dat instappen nog iets lastiger was. Een goede balans en lenigheid waren niet overbodig.

Het terugroeien ging erg vlot, want we voeren met de stroom mee. Rond 6 uur kwamen we aan bij De Viking. In de kantine hebben we nog even wat gedronken om deze gezellige dag samen af te sluiten.

Volgens mij heeft iedereen genoten van een mooie, gezellige en sportieve dag. En, de nieuwe leden zijn een ervaring rijker. Hieronder een paar reacties:

“The rowing tour in Utrecht gave opportunity to enjoy beautiful autumn scenery from the viewpoint of water. The rowing skills brought a lot of joy and positive emotions, encouraging to still develop them.” Katarzyna

 “Ik vond het héél spannend om mee te doen en ben er met een open mind naar toe gegaan! Geweldige ervaring, genoten tot in mijn tenen, maar kapot toen ik thuis was. Na een halve zondag bijkomen, voelde ik mij weer mens!” Jeanette

 

Copyright 2011 Najaarstoertocht Utrecht - Positive Emotions. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator