Tijdens de bloeiperiode van de bollen is de bollenstreek misschien wel de kleurrijkste ter wereld!  Dat is een mooie gelegenheid voor ons om een bollentocht te organiseren. Camille heeft deze taak op zich genomen. Na een aantal slapeloze nachten en stevige onderhandelingen heeft ze uiteindelijk voor ons een boot kunnen reserveren op 23 april 2016.

Wij hebben afgesproken om 7:30 uur te vertrekken vanaf Thyro richting Haarlem. Kees gaf op het laatste moment door dat hij op eigen gelegenheid wilde komen. Op het eerste gezicht lijkt dit mij natuurlijk geweldig! Ik alléén met drie mooie dames op pad. Na een rit van twee uur besefte ik pas waarom Kees niet met ons meereisde. De dames hebben twee uur lang, zonder pauze, aan één stuk door gepraat. Maar dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen! Ik kreeg in twee uur tijd zoveel informatie binnen dat ik op een gegeven moment begon te denken, als ik nu met een paparazziprogramma zou beginnen, heb ik genoeg materiaal verzameld voor de komende twee jaar.

 

Na een gezellige en informatierijke rit zijn we uiteindelijk aangekomen bij Het Spaarne. Wij zijn hartelijk ontvangen door de gastheren. Onder genot van een kopje koffie kregen wij de benodigde informatie en zoals afgesproken zijn wij om 10:30 uur als laatste vertrokken vanaf het vlot. 

Tijdens het roeien las Yvonne ons  de hele geschiedenis voor over de streek en tegelijkertijd gaf ze ook de commando’s . Wat was ik toch blij met die duidelijke commando’s, vooral bij lage bruggen.Wij roeiden best wel hard voor een toertocht. Omdat Camille bang was dat wij als laatste bij de lunchplek zouden aankomen en alle lekkere broodjes op zouden raken. We moesten een keuze  maken, relaxed roeien of lekkere broodjes. De keuze is heel snel gemaakt en wij gingen voor de lekkere broodjes. We bleven hard roeien en hebben bijna iedereen ingehaald. Er waren zowel saaie als leuke stukken in de route. Wat de meeste indruk op mij maakte was de ongelofelijk lekkere geur toen wij door de bollenvelden roeiden, daar kan geen parfum tegenop!

Rond 12:00 uur zijn wij aangekomen bij de lunchplaats in Lisse. Er was een plek gereserveerd voor ons in restaurant “Het Tussenstation”. Het lijkt net alsof je in een andere wereld stapt. Een stationsruimte uit begin twintigste eeuw, maar dan wel in combinatie met alle gemakken van nu. Wij vertrokken direct na de lunch omdat de weersverwachtingen nogal tegenvielen.

De rest van de route roeiden we tegen de wind in. Dit stukje was best wel zwaar. Gelukkig hadden we personen van de oude garde bij ons. Dankzij Kees hielden we een beetje vaart in de boot. Ook de dames zagen er vermoeid uit. Maar ondanks dat trokken ze toch nog de aandacht van langsrijdende auto’s aan de wal, waarvan één spontaan op de rem trapte om de dames beter te bekijken en bijna een kettingbotsing veroorzaakte. Even later werden wij aangevallen door een zwaan. Waarom hij zich bedreigd voelde, snap ik nog steeds niet. We hadden net gegeten en zagen er niet echt hongerig uit.

Vermoeid roeiden we door tot kathedraal “de nieuwe Sint Bavo” . Direct na de kathedraal  maakten wij voldoende vaart om slippend onder een lange brug door te gaan. Dat ging bijna mis. Iedereen heeft natuurlijk vast wel eens een auto stunt show gezien, dat ze met een auto op twee wielen rijden. Wij hebben bewezen dat het ook met een boot kan. Eerlijk waar, het stuurboord ging volgens mij al een paar millimeter onder water, maar gelukkig gingen wij niet om. Het eerste wat er in mij opkwam was dat Jacqueline een manier zocht om haar telefoon te vervangen. Maar dat ze voor die reden ons allemaal wilde opofferen had ik nooit verwacht! Wij waren erg geschrokken maar hebben tegelijkertijd ook genoeg adrenaline opgebouwd om een elektrische boot vol met toeristen met gemak roeiend in te halen.

Uiteindelijk kwamen wij uitgeput (maar wel droog) aan bij Het Spaarne. Rond 18:00 uur zaten we aan tafel en hebben wij volop genoten van een heerlijke maaltijd. Voordat wij vertrokken, heeft iedereen een  bos tulpen gekregen. Behalve Yvonne, zij had twee bossen gekregen, zodat ze volgend jaar gegarandeerd terug zou komen. Rond 20:00 uur zijn wij vertrokken richting Enschede.

Naar mijn mening was dit weer een geslaagde toertocht. Het is een aanradertje voor echte diehards! En de anderen die de uitdaging niet aandurven, kunnen altijd nog naar keukenhof voor maar € 16,00 p.p. Kees, Jacqueline, Yvonne en Camille ik dank jullie allemaal hartelijk voor deze gezellige dag.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2011 Bollentocht 2016 - Cem ziet af maar de beloning is zoet . Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator