Op zondag 9 oktober 2016 vertrokken wij met 16 personen rond 9:00 uur vanaf ons clubgebouw In Enschede met de auto naar Rheine, Duitsland, voor een toertocht op de rivier De Ems.
Een tocht met onze eigen boten: 2x4 met stuur en 2x2 met stuur. De boten waren een dag eerder met de botentrailer naar de startplek bij de RHTC Rheine Ruderabteilung gebracht door Johan en Jacob.
Ter plaatse moesten we de riggers aan de boten vastmaken en na een half uurtje sleutelen konden we het water op.

Het weer was fantastisch. Een mooi zonnetje en weinig wind. Ook de Ems was fantastisch. Een mooi riviertje met veel bochten en schitterende oevers. Daar zijn wij natuurlijk jaloers op.


Na ongeveer 11 kilometer - twee uur roeien- konden we onze boten aanleggen aan de oever bij een leuk restaurant: Bockolter Emsfähre. Dat restaurant had een geweldige menukaart en we hebben lekker kunnen eten.
Daarna, met volle buik, weer de boten in voor de terugtocht. Het weer werd wat minder, er vielen aan het eind wat regendruppels, maar veel was dat niet.
Terug op de wal afriggeren en rond 17:30 weer terug naar Enschede. Een zeer geslaagde tocht en voor zeker herhaling vatbaar.

Copyright 2011 Geslaagde toertocht op de Ems. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator