Een kleine impressie.

Zaterdag 10 september 2016: D-day. Net de BRC achter de rug en nu al mijn eerste beproeving. De jaarlijkse onderlinge wedstrijd bij Thyro, het hoogtepunt van het jaar. Op de jaarlijkse mosselavond bij Thyro na.

Hermans "Angstgegnerinnen…"
 

Ik heb mij ingeschreven voor de wedstrijd, in een onbewaakt ogenblik. Ik geef mij op voor een plekje in een C4, met stuur. Dan val ik niet zo op. Kort voor de wedstrijd krijg ik een whatsapp van Chris: 15:45 heat 7: The Pink Panters, Yvonne, Camille, Babette, Melanie, stuur Jacqueline tegen Chris, Arne, Herman en Sjoerd, stuur nog te bepalen. Wat! Een vrouwenboot als tegenstander! The Pink Panters. Pink! Mijn god! Help! Als wij mannen maar niet verliezen van de dames. Eeuwige schande en hoon zal ons dat opleveren.

Chris komt direct in actie. Ernst wordt gevraagd als stuur. Of hij ons naar de overwinning wil sturen. En dat wil Ernst wel. Chris deelt ons in, hij en Arne op slag, Sjoerd en ondergetekende op boeg. Verder spreken we af ruim voor de wedstrijd die dag goed warm te draaien en dat doen we. Een uur voor de wedstrijd liggen we met de boot al in het water. We oefenen de start en het ronden. Verschillende keren. Ernst geeft tips en praat ons moed in. Die moed zinkt ons in de schoenen wanneer de Pink Panters op het water verschijnen. Wat een ploeg. Wat een uitstraling, wat een kracht. De roze bulldozers! Dan de start. We gaan de eerste 500 meter gelijk op. Wij liggen een heel klein stukje voor bij het naderen van het keerpunt. Wij willen als eerste bij de boei zijn, want dan kunnen we de gunstigste kant voor het keren kiezen. En dat lukt, en wat stuurt Ernst ons strak om de boei. Hogeschool.

De Pink Ladies zijn duidelijk onder de indruk en verliezen tijd bij het keren. Wij liggen meerdere bootlengtes voor en nu komt het aan op consolideren. En hard, heel hard roeien. Ernst schreeuwt de longen uit zijn lijf, Arne en Chris stampen als beesten, Sjoerd en ik volgen. Zo goed als dat kan. De laatste 100 meter kan ik niet meer. Ik volg de slag, maar aanzetten lukt niet meer. We komen over de finish, een afgemeten overwinning. Dit jaar zijn de Pink Panters getemd.

(Uitslagen onder de foto) 

Meteen na de start
Uitslagen
Winnaar skiff mannen: Jacob tijd: 5:53
Winnaar skiff vrouwen: Jacqueline tijd: 7:44
Winnaar Mixed dubbeltwee: Niels en Rosa tijd: 5:55
Winnaar C4: Chris, Arne, Herman, Sjoerd en Ernst tijd: 6:29
Niels en overall winnaar Jacob na de start
Ja Niels, het valt niet altijd mee als wedstrijdroeier...
Copyright 2011 De strijd om de Titanenbokaal Thyro. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator