Onze Duitse leden Paul Levi en Bernd Overkamp, beiden woonachtig te Ahaus, zijn, onder de bekwame leiding van professioneel roeicoach Jan van Delden, aan het trainen voor de World Rowing Masters Regatta, die van 6 t/m 10 september zullen worden gehouden in Bled, in Slovenië. We hebben hen bereid gevonden tot een interview voor de website.

Sprookjesachtig Bled, waar de World Masters Regatta 2017 plaatsvindt

 

Wat is de World Rowing Masters Regatta?

Paul: Het is een wereldkampioenschap voor oudere roeiers. 

Op welke leeftijd zijn jullie begonnen met roeien?

Bernd: ik ben op m'n dertiende begonnen. In die tijd was het zo dat je pas op je veertiende mocht beginnen met roeien. Maar omdat ik bijna veertien was en groot voor mijn leeftijd, mocht ik met dertien beginnen. 

Paul: Ik ben op m'n veertiende begonnen in Roemenië en heb later meegedaan aan de landskampioenschappen in de vier. Helaas zijn we toen vierde geworden, net geen podiumplaats.

Paul

Paul trekt blik in zijn geboorteland Roemenië, 1972

 

Wat heeft jullie doen besluiten om mee te doen?

Paul: Het avontuur trok ons en het is een soort vakantie.

Hoe lang zijn jullie al lid van Thyro? 

Bernd: Ik ben een jaar of twee na de oprichting lid geworden, dus dat zal 1997 geweest zijn.

Paul: Ik ben er in 2002 bijgekomen.

Hoe bereiden jullie je voor op de wedstrijd?

Paul: Ik roei drie keer per week. Daarnaast doe ik conditietraining en ook nog yoga. Een keer of vier in de week dus. 

Bernd: Ik roei ook drie keer per week en loop daarnaast hard. In Bled gaat de race over 1000 meter, dat is echt een krachtsexplosie, een soort lange sprint, zeg maar.

Bernd

Hoe schatten jullie je kansen in?

Paul: Toen we ons hebben opgegeven, moesten we invullen of we ooit wereld- of olympisch kampioen waren geworden. Dat geeft wel aan wat het niveau van de deelnemers is. 

Bernd: Ons doel is om niet laatste te worden, haha.

Hoe lang gaan jullie nog door met roeien.

Bernd: Zo lang Thyro mij laat ga ik door. 

Jan van Delden: En zo lang Doro (Bernds vrouw) je laat, hahaha. 

Bernd: Roeien kun je tot na je tachtigste.

Paul: Ik ga door zo lang Thyro bestaat. Thyro en roeien is voor mij een soort huwelijk, als het uitelkaar valt, wordt het nooit weer zoals het was.

Bernd: Helaas wordt het wel minder naarmate je ouder wordt. Het probleem is dat wij te vaak aan wedstrijden hebben meegedaan. Dan wil je toch nooit verliezen van een ander. Wat vaak gebeurt is dat ik heerlijk rustig aan het roeien ben, en dan komt Kees. En hij komt almaar dichter en dichterbij. Daar helpt niks meer aan, ik moet hem gewoon proberen voor te blijven, ook al roei ik mezelf helemaal aan gort.

 

Copyright 2011 World Rowing Masters Regatta 2017 te Bled, Sovenië – Thyro ist mit dabei!. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator