In de winter is de kans groter dat de weersomstandigheden niet toelaten dat er geroeid kan worden. In de volgende situaties geldt een vaarverbod:

  • Duisternis: Voor zonsopgang en na zonsondergang. 
  • Wind: Bij windkracht 7 of meer en/of bij schuimkoppen op het Twentekanaal.
  • Mist: Als vanuit de kantine het kleurverschil (rood/grijs) van de loods aan de overzijde van het kanaal niet meer onderscheiden kan worden.
  • Onweer: Bij (dreigend) onweer.
  • Vorst: Bij een actuele luchttemperatuur beneden 0 graden Celsius en bij ijs in het kanaal.
  • Sneeuw en ijzel: Zolang na ijzel of sneeuwval de trap en het vlot nog niet vrijgemaakt zijn.
 

Om toch lekker te kunnen blijven sporten zijn er verschillende alternatieven. Je kunt natuurlijk altijd gebruik maken van de Ergometers te vinden in het clubhuis, daarnaast wordt er CrossFit aangeboden en zijn er verschillende corestability oefeningen om ook in de wintermaanden fit te blijven.   

Er zijn al wat fanatiekelingen die zich hebben opgegeven voor een vaste avond en tijd ergometeren. Houd er rekening mee dat op die aangegeven tijden de ergometers bezet zijn. Voor de nodige afwisseling: ergometer training van de dag: http://www.concept2.com/indoor-rowers/training/wod. Daarnaast heeft Marjolein ook circuitoefeningen samengesteld. 

Wil jij ook en vast moment? Geef dit dan door aan de secretaris. 

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

17.00 - 18.00 Jeugd   Jeugd Jeugd  
18.00 - 19.00 Jeugd Septem Jeugd Jeugd  
19.00 - 20.00 Still Going Strong    Still Going Strong Anne Corine & Geertje  
20.00 - 21.00    De Spetters      
21.00 - 22.00 Still Going Strong      

 

 

 

CrossFit 

Winterseizoen 2013/2014

CrossFit Twente

In samenwerking met CrossFit Twente bieden wij onze leden ook dit jaar weer de mogelijkheid om in de winterperiode stevig aan de roeiconditie te werken.

Wanneer:  Op de donderdagavond van 10 oktober 2013 tot 27 maart 2014 van 20.30 tot 21.30 uur. 

Waar: Trainingscentrum CrossFit Twente – IJsbaanweg 99, Enschede

Kosten:  De kosten zullen liggen rond € 50,- per persoon. Het definitieve bedrag is afhankelijk van het aantal deelnemers en kan daarom pas na de inschrijving exact bepaald worden. 

Introductieles: Nog geen ervaring met crossfit? Op donderdag 3 oktober staat CrossFit Twente open voor Thyro leden die nog geen ervaring met crossfit hebben opgedaan. Er wordt dan een introductieles gegeven waarbij naast een eerste kennismaking met crossfitoefeningen uitleg gegeven wordt over wat je gedurende de trainingsperiode kunt verwachten. De introductieles is vrijblijvend en kosteloos. Na de introductieles besluit je dan om wel/niet deel te nemen aan de cursus.

Inschrijven: Wil je gebruik maken van dit aanbod? Geef je dan op bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of noteer je naam op de lijst. Geef even aan of het gaat om een inschrijving voor het gehele trainingsprogramma of voor de introductieles


Core Anatomie

Corestability training voor roeiers

If It's Important, You'll Find A Way. If It Isn't, You'll Find An Excuse.

Zoals er specifieke programma’s zijn ontwikkeld voor voetballers,hardlopers of werpers, zo zijn er ook al wat artikelen gepubliceerd over corestability training voor roeiers; het belang en de soort trainingsvormen die je kunt doen naast je specifieke roeitraining op het water. Marjolein Stegeman heeft een document opgesteld met uitleg over corestability en enkele voorbeeldoefeningen.

Klik hier voor deel 1.

Klik hier voor deel 2.

Copyright 2011 Roeien in de Winter. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator