Organisatie van Thyro toertochten

Binnen de vereniging vormen een aantal leden de toertochtcommissie. 

Jaarlijks, in het vroege voorjaar, stellen zij een toerkalender vast. Deze wordt op het prikbord in de kantine van het clubhuis en op de website gepubliceerd. Opgeven om aan een toertocht deel te nemen kan dan ook op de intekenlijst op het prikbord of per mail aan de toertochtcommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Veelal zal een tocht vertrekken vanaf de locatie van een andere roeivereniging. Daarmee zullen dan vooraf afspraken gemaakt worden over de datum van de tocht, tijd van vertrek en terugkeer, route met mogelijkheden voor een pauze/lunch en indien mogelijk over het lenen van boten. Voor het lenen van een boot zal in het algemeen een vergoeding betaald moeten worden, het zogenaamde riemengeld, een vergoeding per roeiplaats is hierbij de meest gebruikelijke vorm. Indien er geen boten op een toerlocatie beschikbaar zijn kan er ook gekozen worden voor het meenemen van eigen boten van de vereniging. Daarvoor zal dan wel het transport geregeld moeten worden. De transportkosten of leenkosten zullen verdeeld worden over aan de tocht deelnemende roeiers. 

De vooraf, bij inschrijving, te betalen kosten bestaan uit een schatting van de leenkosten voor een boot of de transportkosten van de boot. Teveel of te weinig betaald wordt na de tocht verrekend. Overige kosten, zoals consumpties, lunch onderweg, etc. zijn voor eigen rekening van de deelnemers. Vergoedingen voor het met elkaar meerijden van en naar de vertreklocatie worden door de deelnemers onderling verrekend.

Qua planning van de tochten wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de BRC cursussen, wedstrijden, vakanties, feestdagen en bijzondere Thyro activiteiten.

Indien je je opgegeven hebt voor de tocht, maar uiteindelijk toch niet mee kunt gaan, wordt van je verwacht dat je zelf voor een vervanger zorgt.

Veiligheid en zorg voor het materiaal staat natuurlijk bij eenieder hoog in het vaandel. Regels hiervoor kunnen per tocht verschillen. In ieder geval gaan mee een tonnetje, pikhaak, landvasten en peddel, waar nodig extra veiligheidsmiddelen (extra drijfvermogen, spatplaten, zwemvesten).

Toerkalender van de KNRB

De toercommissie van de KNRB organiseert elk jaar diverse (meerdaagse) tochten in binnen en buitenland. Informatie hierover is te vinden  op de website van de bond www.knrb.nl 

Tochten à la carte

Mochten er teams zijn, die buiten deze toerkalender om een eigen tocht willen varen, of een tocht van de kalender op een andere datum willen varen, dan kan en mag dat uiteraard. De toercommissie kan, indien gewenst, hierbij behulpzaam zijn.

Contact, wensen, opmerkingen

Hiervoor staan de leden van de toercommissie open, direct persoonlijk of via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 

We rekenen op een mooi roei-jaar

De toertochtcommissie

 

Weer eens wat anders dan het Twentekanaal... De IRPF-ploeg op de Amsterdamse grachten

Copyright 2011 Toertochten. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator