Roeien is een buitensport op het water. Er kan geroeid worden in ploegverband, variërend van 2, 4 of 8 mensen of alleen, in een skiff. Roeien is een sport voor iedereen en biedt voor elk wat wils. Je kunt 7 dagen in de week roeien of één keer in de 7 weken. Er kan recreatief geroeid worden en er kunnen nationale wedstrijden geroeid worden. Uiteraard zit daar een aantal niveaus tussen! Roeien is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden (mits de juiste techniek wordt gebruikt) en waarbij weinig tot geen blessures voorkomen.  Het kanaal

"Na een periode van ziekte en een aantal chemo’s dacht ik na over een sport welke de mogelijkheid biedt zowel op individuele basis te beoefenen als in team verband. Tevens moest ivm mijn ziekte de belastingsgraad niet al te hoog zijn. Door toeval werd ik uitgenodigd voor een roeitocht op de vecht en ja hoor dit was het. De rust, het team gevoel, de relatief snel te leren basistechnieken, de natuur, dit alles leek mij iets om in de buurt van Enschede te gaan beoefenen. Mijn oog viel op Thyro. De eerste kennismaking met de vereniging voelde als thuiskomen in een leuke vriendenkring. 

Ondanks dat ik geen verenigingsman dacht te zijn, voelde dit goed. Na wat droog oefenen en natte pakken tijdens de BRC in een skiff toch besloten met de beoefening van de roeisport verder te gaan in team verband. De roeisport is uitermate geschikt om de dagelijkse stress op de kade achter te laten. Vanaf het moment dat de boot wordt betreden, de glijplanken zijn afgesteld, de riemen in de dol zijn vastgezet en de stuurman de eerste gerichte commando’s geeft , wordt de dagelijkse stress vergeten. Jij, de boot, je teammaatjes, het klikken van de riemen in het water, het glijden in alle rust over het water en de natuur aan je voorbij zien en voelen schuiven, dit is de ultieme ontspanning bij een geringe inspanning. 
Een sport te beoefenen voor de jeugd van 15 tot de senioren van 75 jaar en ouder. Weinig blessure gevoelig, weinig spieren belastend, maar oh zo goed voor lijf en leden. ROeieN staat voor mij voor:
 
R(ust)
O(ntspanning)
N(atuur)
 
Een sport die je de dagelijkse stress laat vergeten. Zodra je in de boot zit, je riemen in je handen hebt en de eerste slag neemt, dan heerst er rust. Jij, je eventuele teamgenoten, de boot en het water. Dit is eigenlijk alles wat roeien is. De roeisport is voornamelijk gebaseerd op techniek en derhalve komen er , naast zo af en toe een nat pak, bij deze sport nauwelijks blessures voor."
 
Andre van der Wolde, lid sinds september 2012.
Copyright 2011 Wat is roeien?. Ir. E.L.C. Schiff sr. Straat 300 7547 RD Enschede Tel: 053-4328826. Deze website is gerealiseerd door de Thyro webcie webmaster@thyro.nl . Alle rechten voorbehouden.
Free Joomla Theme by Hostgator